Garantie op zonnepanelen? Green for you biedt dubbele zekerheid

Van zonnepanelen kopen krijg je geen spijt. Bij een erkende leverancier en installateur, zoals Green for you, is de garantie op zonnepanelen goed geregeld. Daarnaast bieden we nóg een unieke zekerheid. Ons bedrijf is aangesloten bij ZonZeker, hét garantiefonds voor zonne-energie. Welke voordelen dat biedt, lees je in deze blog.

Bij een investering in zonnepanelen kun je rekenen op ten minste 25 jaar groene stroom. Gaat er iets stuk, dan heb je een productgarantie van minimaal vijf jaar. Maar wat zijn je garanties als je je handtekening hebt gezet voor het leveren en installeren van zonnepanelen tot de tijd dat ze werkelijk op je dak liggen?

Het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk. Kies voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. Ook Green for you is bij dit fonds aangesloten. Dat past bij onze inzet om klanten volledig te ontzorgen tijdens hun verduurzamingsreis. Met het ZonZeker-label ben je altijd verzekerd van installatie, wát er ook gebeurt.

Persoonlijke service met maximale garantie op zonnepanelen

Het garantiefonds is in 2016 in het leven geroepen door een groep kleinere installateurs, vooral actief in Zuid-Holland. Hun doel: de consument laten zien dat kleinere installateurs dezelfde zekerheden bieden als de mega-bedrijven waar je als klant een nummer bent. Het aantal leden groeide snel, ondanks de strenge selectie. Green for you voldoet in alle opzichte aan de selectienormen:

  • aantoonbare ervaring in de volledige uitvoering van projecten (tot en met de oplevering) volgens geldende voorschriften en regelgeving;
  • aanwezigheid van vakbekwaamheidspapieren;
  • transparante en uniforme leveringsvoorwaarden, terug te vinden in offertes en facturen;
  • aanwezigheid van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
  • controle van gerealiseerde installaties (de stichting checkt steekproefsgewijs en op locatie gerealiseerde installaties).

Volgens de normen van het garantiefonds voor zonne-energie

ZonZeker-installateurs moeten een minimaal aantal installaties op jaarbasis hebben uitgevoerd. Green for you voldoet met gemak aan deze norm. Sinds de oprichting van ons bedrijf, in 2015, hebben onze installatieteams honderden woningen en bedrijven verduurzaamd. Dat doen we volgens de NEN1010-norm, dé kwaliteits- en veiligheidsnorm voor elektrische installaties. Het tevredenheidsniveau van onze klanten is hoog. Wat klanten vooral waarderen, is dat alles via één centraal aanspreekpunt verloopt en dat iedere afspraak wordt nageleefd.

Garantiefonds voor zonne-energie biedt consument houvast

Met de ZonZeker-garantie – een extra garantie op de kwaliteit en leveringszekerheid van je zonnepanelen – ben je letterlijk zeker van je zaak. Installateurs zijn verplicht om klachten op te lossen en maximale service te verlenen. Bij een eventueel faillissement zorgt een vervangende installateur dat de klus volgens bestaande prijsafspraken wordt geklaard. De stichting voert geregeld steekproeven uit. Als consument kun je kiezen voor verschillende garantieniveaus (certificaten). Iedere installatie die wordt gerealiseerd door een ZonZeker-installateur biedt altijd op zijn minst de volgende zekerheden:

  • correcte installatie van goedgekeurde kwaliteitsproducten;
  • gediplomeerde en gecertificeerde kwaliteitsinstallateur;
  • dekking bij faillissement, tot en met de levering/montage;
  • toegang tot een officiële geschillencommissie bij klachten;
  • automatische aanmelding en registratie bij de stichting.

Flexibiliteit in soorten garanties op zonnepanelen

Dit standaardpakket aan zekerheden kost niets extra’s op de geoffreerde projectprijs. Wil je alsnog meer zekerheden inbouwen, dan kan dat tegen een geringe meerprijs. Green for you informeert je daar tijdig en correct over. Naast de ondubbelzinnige productgaranties die we geven, op het door jou gewenste niveau, is ons lidmaatschap van Stichting Garantiefonds ZonZeker een extra garantie op verduurzamen zonder zorgen. Een mooie aanvulling op onze zekerheden.