Interview met Bas van Kampen, directeur/eigenaar Zuiver hypotheekadvies

  • Laatst geüpdatet op 30 jun 2022

Gezien de exploderende energieprijzen vindt Bas van Kampen het extra waardevol dat hij zijn klanten op weg kan helpen naar een succesvolle en zorgeloze overstap op duurzame energie. Dat doet hij enerzijds door de mogelijke financiering mee te nemen in persoonlijke hypotheekadviezen. Anderzijds meldt hij geïnteresseerde klanten met het volste vertrouwen aan bij Green for you. “Daar hebben ze verstand van verduurzaming en alles wordt voor je geregeld – van advies, financieringsplan en subsidieaanvragen tot en met de levering en installatie.”

Een sterk staaltje van ontzorgen. Zo noemt de directeur/eigenaar van Zuiver HypotheekAdvies zijn ervaringen met Green for you. Hij is blij dat hij klanten kan doorverwijzen. Want als hij in een social media-post de aandacht vestigt op het financieren van verduurzamingsvoorzieningen via je hypotheek, komt daar altijd veel respons op. “Daaruit blijkt dat het verduurzamen en goedkoper maken van energie bij veel mensen op het verlanglijstje staat. De explosieve stijging van de energieprijzen zorgt voor extra urgentie, maar veel mensen zijn nog onzeker over het financiële plaatje. Samen kunnen we die onzekerheid wegnemen.” Ontzorgen is een sleutelbegrip in Bas Van Kampens adviespraktijk. De formule van Green for you sluit daar perfect op aan. Van Kampen begon Zuiver HypotheekAdvies in Leusden in 2020, na het bewandelen van een veelzijdige weg door hypothekenland. Hij zit sinds 1997 in het vak, niet alleen als adviseur, ook als acceptant. Door die rol, die hij lang vervulde, weet hij als geen ander wat erbij komt kijken om een hypotheekaanvraag zorgvuldig en efficiënt in gang te zetten. Met een maximale kans op het gewenste resultaat.

‘We zouden van de daken moeten schreeuwen wat er aan financieringsmogelijkheden bestaat voor verduurzamingsprojecten’

“Mijn kennis helpt om een dossier in één keer goed in te dienen. Ik kan door mijn ervaring snel inschatten welke oplossing bij welke situatie past en welke aanvullende financieringsfaciliteiten beschikbaar zijn. Dat er extra ruimte is voor verduurzamingsprojecten, zowel in nieuw als over te sluiten hypotheken, zouden we als hypotheekadviseurs en makelaars van de daken moeten schreeuwen. Ook de overheid moet daar veel meer ruchtbaarheid aan geven als ze de klimaatdoelen serieus neemt.”

In 2018 maakte Bas van Kampen een uitstapje naar de leasebranche. Maar zijn specialisme liet hem niet los. “In mijn omgeving ben ik bekend als ‘Bas de hypothekenman’. Dus bleven mensen me om advies vragen. Dan zeg ik geen nee. Het kopen van een huis, of het nu de eerste of vijfde keer is, blijft een ingrijpende gebeurtenis. Dan is het fijn als er iemand is met kennis van zaken die je op een persoonlijke manier de weg wijst en veel zorgen uit handen neemt. Dat motiveerde me om in het hypotheekadviesvak terug te keren. Maar dan als zelfstandig ondernemer.”

‘Mensen zitten in een spannende periode… dan moet je er gewoon voor ze zijn’

Met Zuiver HypotheekAdvies bedient Bas van Kampen een diverse klantenkring in Midden-Nederland. De nadruk ligt op het persoonlijke contact en de onafhankelijkheid van het advies. Zijn praktijk is open en laagdrempelig, eerste gesprekken kosten niets, en ook in het weekend is Bas aanspreekbaar voor zijn klanten. Hij zegt: “Mensen zitten in een spannende periode. Dan moet je er gewoon voor ze zijn. Dat is het grote verschil met een lening regelen vanachter een beeldscherm. Met mijn kennis en persoonlijke aanpak ben ik voor mensen van toegevoegde waarde.”

Bas herkent zijn manier van zakendoen – persoonlijk, laagdrempelig en transparant – in Green for you. Een half jaar geleden maakte hij kennis met de pragmatische verduurzamingsformule van Green for you en aarzelde geen moment om zich erbij aan te sluiten. “Kan ik aan al mijn collega’s aanbevelen,” zegt hij, “je verhoogt de waarde van het klantadvies en levert een actieve bijdrage aan de verdere verduurzaming van Nederland. Ik breng de mogelijkheid om klanten aan te melden in vrijwel elk adviesgesprek te berde. De belangstelling is groot.”

‘Iedere verduurzamingsstap wordt bij Green for you gewoon goed geregeld’

“Klanten doorverwijzen is voor mij een vertrouwenskwestie,” vervolgt de directeur/eigenaar van Zuiver HypotheekAdvies. “Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Green for you. Veel verstand van zaken, geen grote woorden, doen wat je belooft. Dat spreekt me aan. Zodra je een klant aanmeldt, komen ze snel in actie. Dat kun je allemaal volgen door in te loggen in je eigen omgeving op de Green for you-website. Goed geregeld. Ik vraag mijn klanten vaak actief naar hun ervaringen. Tot nu toe zijn de geluiden erg positief.”

De eerste klanten die Bas aanmeldde bij Green for you was een gepensioneerd echtpaar dat bij hem aanklopte voor het oversluiten van de hypotheek. Bij een nadere kennismaking en huisbezoek bleken de man en vrouw veel belangstelling te hebben voor groene energie. Bas: “Er lagen al zonnepanelen op het dak, maar ze wilden meer. Van het een kwam het ander. We hebben de financiering van de verduurzamingsplannen meegenomen in de hypotheek en ik heb contact gelegd met Green for you. Dat is erg goed verlopen. Natuurlijk betaalt Green for you een kleine vergoeding voor elke klant, maar daar word je niet rijk van. Maar ik krijg wel een rijk gevoel van de fijne ervaring van mijn klanten. En de mond-tot-mondreclame die daar het resultaat van is, zorgt zonder marketingbudget voor veel nieuwe business.”

Wil je ook partner worden van Green for you? Je bent van harte welkom! We bieden handige tools aan om je klanten goed te informeren. Bel met ons op 088 024 1090 of mail naar info@greenforyou.nl.