Duurzame financiering

 • Laatst geüpdatet op 02 jan 2023

Ik wil mijn woning financieren, maar waar haal ik het geld vandaan? Het is een vraag waar veel woningeigenaren tegenaan lopen. Het Nationaal Warmtefonds zet alle lichten op groen voor een duurzame financiering. Je woning isoleren, zonnepanelen kopen, of een warmtepomp installeren? De Energiebespaarlening maakt verduurzamen en besparen op de gas- en lichtrekening voor iedereen haalbaar en betaalbaar.

Warmtefonds zet licht op groen voor duurzame en energiebesparende maatregelen

Je woning verduurzamen kost geld. Ondanks diverse subsidiemogelijkheden kan lang niet iedereen de vereiste investering uit eigen middelen betalen. Dan is geld lenen een realistisch alternatief. Zeker als je kiest voor de duurzame financiering van het Nationaal Warmtefonds. Heb je verduurzamingsplannen en wil je een duurzame financiering aanvragen? Green for you ontzorgt.

Kenmerken Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kan iedereen op een verantwoorde manier geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit zijn de kenmerken:

 1. maximale ruimte en flexibiliteit in te lenen bedragen: van minimaal € 1.000,- tot maximaal € 65.000,-;
 2. toegankelijk voor iedereen: woningeigenaren van 18+ tot 75+;
 3. geen afsluit- of administratiekosten of andere ‘verborgen’ kosten;
 4. ruime keuze in looptijd en alle vrijheid om je duurzame financiering af te lossen;
 5. milde rente: bij een gezamenlijk jaarinkomen van minder dan €000 geldt zelfs een rente van 0%!

Verduurzaming voor iedereen – Green for you helpt

Met de Energiebespaarlening maakt het Nationaal Warmtefonds het verduurzamen van woningen voor iedereen toegankelijk. Maar let op! Door de hoge energieprijzen is deze duurzame financiering erg gewild. Daardoor neemt de behandeling van aanvragen meer tijd dan voorzien. Dat maakt een tijdige en goede voorbereiding extra belangrijk. Een goed uitgewerkte offerte van een erkende installateur is de basis voor je aanvraag. Vraag snel een offerte aan bij Green for you. We zetten de maatregelen en kosten helder op een rij. We stemmen de maatregelen en offerte af op jouw individuele wensen en situatie. Volgens de richtlijnen van het Nationaal Warmtefonds. Bovendien bieden we 100% ondersteuning bij de aanvraag. Bouw ook op onze zekerheden.

Energiebesparende maatregelen duurzaam financieren

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is inzetbaar voor meer dan 25 energiebesparende maatregelen. De werkzaamheden om die maatregelen te laten treffen, kun je natuurlijk mee financieren. De lening wordt vooral gebruikt voor het isoleren van woningen en het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp, een combinatie van een hybride warmtepomp en een hoogrendementsketel, of een zonneboiler. Dus: laat je snel door onze verduurzamingsadviseurs bijpraten over passende producten.

Duurzaam lenen tegen laagdrempelige voorwaarden

Het Nationaal Warmtefonds hanteert laagdrempelige voorwaarden voor het toekennen van de Energiebespaarlening. Dit zijn ze:

 • je moet de te verduurzamen woning in eigendom hebben en zelf bewonen;
 • voor de duurzame financiering geldt een minimum-leenbedrag van € 1.000,-;
 • de lening is bedoeld voor erkende verduurzamingsmaatregelen en zowel het leenbedrag als de looptijd moet aansluiten op de levensduur van de toe te passen producten;
 • de Energiebespaarlening kun je alleen aanvragen voor nieuwe verduurzamingsmaatregelen;
 • je aanvraag is drie maanden geldig.

Zeker weten of jouw verduurzamingsplannen voor de aantrekkelijke en voordelige Energiebespaarlening in aanmerking komen? Onze verduurzamingsadviseurs staan voor je klaar.

Duurzame financiering met 0% rente?

De Energiebespaarlening is in het bijzonder gunstig voor woningeigenaren in de lagere inkomensgroepen. Heb je als huishouden een verzamelinkomen  van € 45.014,- of minder? Dan betaal je 0% rente! Ook bij hogere inkomens is de rente op deze duurzame financiering mild.

Doe de Energiescan of plan direct een Afspraak met ons in.

Lees ook: